HARE KRISHNA AMSTERDAM

International Society for Krishna Consciousness – Internationale Beweging voor Krishna Bewustzijn

Stichter-acarya: Zijne Goddelijke Genade Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

 

 

 

STEUN ONS

 

 

 

 

SCHRIJF IN VOOR NIEUWSBRIEF

 

 

 

 

GENIET VAN DE EVENEMENTEN

 

HARE KRISHNA IN AMSTERDAM

Iedere zondag is er ons welbekende Zondagsfeest, waarvoor wij u van harte uitnodigen. Alle aspecten van een Krishna bewust feest zijn gedurende deze avond aanwezig. U kunt kennis maken met en luisteren naar bhajans, de Hare Krishna Maha Mantra, inspirerende lezingen, ecstatische kirtan en genieten van overheerlijke prasadam (voedsel geofferd aan Heer Krishna).

Van tijd tot tijd hebben wij ook de eer meer gevorderde toegewijden te ontvangen. In dergelijke gevallen organiseren wij een speciaal programma door de week. Schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief, zodat u hiervan op de hoogte wordt gehouden!

 

SRILA PRABHUPADA

Srila Prabhupada, of, beter gezegd, “Sri Srimad A.C Bhaktivedanta Swami Prabhupada” is de oprichter-acarya van de Hare Krishna Gemeenschap in het Westen. Acarya wordt meestal vertaald als leraar.

Hij werd in 1896 geboren in Kolkata (Calcutta), India. Zijn eigen geestelijk leraar, Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami Thakura Prabhupada, ontmoette hij voor het eerst in Calcutta in 1922. Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati, een vooraanstaand godsdienstgeleerde en de oprichter van vierenzestig Gaudiya Matha’s (Vedische instituten), waardeerde deze goed opgeleide jongeman en tijdens deze eerste ontmoeting verzocht hij Srila Prabhupada om de vedische kennis in de Engelse taal te verspreiden. Srila Prabhupada was overtuigd zijn leven te wijden aan het onderwijzen van vedische kennis, werd zijn volgeling en elf jaar later, in Allahabad in 1933, werd hij officieel ingewijd als zijn leerling. Enkele weken voor Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakur in 1936 overleed vroeg hij Srila Prabhupada tijdens hun laatste ontmoeting nogmaals de Vedische kennis in het Engels te verspreiden.

Meer informatie over Srila Prabhupada kunt u vinden op harekrishna.nl.

RATHA YATRA

Ieder jaar in augustus organiseren wij onze jaarlijkse Ratha Yatra. Uw contributie hieraan is zeer welkom!

Bankdetails:

Rekeninghouder: ISKCON Kerkgenootschap
IBAN: NL04INGB0003984708

Omschrijving: Ratha Yatra 2021.

U zult voorzeker de genade van de Heer ervaren…..

Adres:

Lizzy Ansinghstraat 80-1
Amsterdam

info@iskconamsterdam.nl

Bekijk onze locatie in Google maps

Openbaar vervoer: Metro 52 De Pijp station and Tram 12 Cornelis Troostplein.

STICHTER-ACARYA

Stichter-Acharya

Zijne Goddelijke Genade Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld

Conform de privacywetgeving worden uw gegevens alleen gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief. Uw gegevens worden nimmer voor andere doeleinden gebruikt.